Historie

Historie (het onstaan van het  Zwaluws Zomer Festijn).


Sommige van ons zullen het nog herinneren, de oude sporthal 't Nieuwlandt  aan de Weth. Dubbelmanstraat in Lage Zwaluwe. In een grijs verleden heeft Sportvereniging Hirundo samen met een diverse  ondernemers uit Lage Zwaluwe, een aantal jaren achtereen, het Beach toernooi georganiseerd, maar dat is toen uit gebrek aan vrijwilligers  helaas moeten stoppen.

Tot 2013 organiseerde Alliance de zomermarkt in de K.G.Adolfstraat

en met succes, het was een druk bezocht evenement. Helaas liepen de bezoekers aantallen  sterk terug. In 2013 werd er zelfs besloten geen kermis te  organiseren .
Tot eind zomer 2013 het idee ontstond om weer eens een sportevenment zoals vroeger het Beachevenement van Hirundo  te willen gaan organiseren  en gaande weg kreeg dit idee steeds meer armpjes en beentjes, steeds  meer mensen hoorde ervan waaronder enkele oud bestuursleden van het Beachevenement. Ook ging men met Alliance rond de tafel zitten en ook Alliance sloot zich aan bij dit idee,  het 40jarig bestaan van de Zomermarkt, 2014,   zou op deze manier weer een nieuwe boost krijgen. En zo onstond het idee van het Zwaluws Zomer Festijn.

Copyright @ All Rights Reserved