Historie

Historie
(het onstaan van het Zwaluws Zomer Festijn).


Sommige van ons zullen het nog herinneren, de oude sporthal 't Nieuwlandt  aan de Weth. Dubbelmanstraat in Lage Zwaluwe. In een grijs verleden heeft Sportvereniging Hirundo samen met een diverse  ondernemers uit Lage Zwaluwe, een aantal jaren achtereen, het Beach toernooi georganiseerd, maar dat is toen uit gebrek aan vrijwilligers helaas moeten stoppen.


Tot 2013 organiseerde Alliance de zomermarkt in de K.G.Adolfstraat

en met succes, het was een druk bezocht evenement. Helaas liepen de bezoekers aantallen sterk terug. In 2013 werd er zelfs besloten geen kermis te organiseren .


Tot eind zomer 2013 het idee ontstond om weer eens een sportevenement zoals vroeger het Beachevenement van Hirundo  te willen gaan organiseren en gaande weg kreeg dit idee steeds meer handjes en voetjes. Steeds meer mensen hoorde ervan, waaronder enkele oud bestuursleden van het Beachevenement. Ook ging men met Alliance rond de tafel zitten en ook Alliance sloot zich aan bij dit idee, het 40jarig bestaan van de Zomermarkt 2014, zou op deze manier weer een nieuwe boost krijgen. En zo onstond het idee van het Zwaluws Zomer Festijn.


In memoriam Johan van der Vlist


31-3-2022

Vandaag hebben we afscheid genomen van Johan van der Vlist die afgelopen Zaterdag 26 Maart j.l. plotseling is komen te overlijden.
Johan was lid van het bestuur van het Zwaluws Zomer Festijn en wij zullen hem en zijn mooie stukjes die hij voor ons schreef enorm gaan missen.

Wij wensen zijn Els, Niels, Ellen en Bart veel sterkte met dit enorme verlies